facebook

ДепартаментКино, реклама и шоубизнес

Ръководител на департамента

 

Доц. д-р Енчо Найденов

 

Гл. ас. д-р Енчо Найденов е щатен преподавател в департамент „Кино, реклама и шоубизнес“. Преподава в НБУ от 2000 г. в програмите по „Фотография“, „Реклама“ и „Графичен дизайн“. Научните му интереси и творчески изяви са в областта на рекламната и комерсиалната фотография. Дисертационният му труд, с който защитава докторска степен в НБУ, е „Влиянието на цифровите фотографски технологии върху професионалното осветление“. Свързва професионалните си интереси в областта на фотографското изкуство с други области, които намира за свързани и важни за работата на всеки съвременен фотограф. Това е причината неговата биография да съдържа магистратура по „Звукотехника“ от Техническия университет, магистратура „Маркетинг“ от УНСС и магистратура „Тонрежисура“, завършена през 2021 г. в НБУ.

 

В практиката д-р Енчо Найденов е разпознаваем като един от най-успешните български фотографи, реализирал кампании на много от водещите брандове у нас: Актавис, Ален мак, Мтел, Виваком, ДСК, БТВ, МКБ Юнион Банк, ПИБ, Булгартабак, Белла, Блек Рам, Данон, Евроком, Флирт, Делфина, Грабитов, Хилман, Лазарин, Мелини, Нестле, Пенелопа, Приста Ойл, Рафаел, Савой, ЦУМ, Тео, Евърбел, Тертер, Пуфис, Софбилд, Ремикс и много други.

 

Освен научни публикации, д-р Найденов е чест автор на професионална и популярна литература, посветена на съвременните проблеми на фотографското изкуство. Има реализирани няколко самостоятелни изложби и множество участия в различни творчески проекти.

 

Контакт: enaydenov@nbu.bg


Приемно време:
понеделник 09:45 – 11:15 часа
сряда 13:00 – 14:30 часа
четвъртък 11:15 – 12:45 часа